Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3956 Sollerudstranda skole - Dyrafjeld - Vedlikehold og sikkerhetsutstyr

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 159.150 til ovennevnte prosjekt

Skoleskipet” Dyrafjeld" er en galeas rigget jakt på 76 fot fra 1889. Fartøyet er oppført på riksantikvarens liste over verneverdige fartøy og representerer således et kulturvernprosjekt der ungdom står sentralt. Fartøyet benevnes ofte som «søsterskipet til Gjøa», da det er samme type skip fra samme tidsepoke.

Fartøyet er i daglig drift og innehar nødvendige sertifikater. Skoleskipet er tilknyttet Sollerudstranda skole, som er en alternativ ungdomsskole for elever som faller ut av den ordinære ungdomsskolen. Elevene som går på Sollerudstranda skole har ulike sosiale, og/eller atferds problemer. Ved et skoleår på Dyrafjeld får elevene gjennomført den ordinære ungdomsskolen, samtidig som de får gjennomført ”Sjøguttekurs”. Dette inneholder innføring og erfaring i elementært sjømannskap. Elevene som er knyttet til skoleskipet får mulighet til å ta båtførerprøven og et begrenset maritimt sikkerhetskurs.

Høsten 2013 fikk Dyrafjeld tildelt Seilskuteprisen av Christiania seilskuteklubb.
Prisen tildeles norske seilskuter som arbeider med maritim opplæring av ungdom om bord på seilskuter.

Dyrafjeld fremstår i dag som en av de best bevarte seilskutene av sitt slag både antikvarisk og teknisk. De bruker mye ressurser på fartøyet og utfører jevnlig vedlikehold, men må nå utføre noen større vedlikeholdstiltak for å opprettholde den standarden som er nødvendig i forhold til sikker drift og forebyggende vedlikehold. Elevene er med på å utføre en betydelig del av overflatevedlikeholdet på Dyrafjeld, som maling, pussing og oljing av rigg, dekk og skrog.

De ønsker å ligge i forkant med vedlikeholdet så de ikke kommer i en situasjon der de kan risikere å miste sertifikatene. Riggen skal overhales, stort bomtrekk skal anskaffes, og fartøyet må 5-årsklasses.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss