Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3961 Stiftinga MS Hindholmen - Nødbrannpumpe og avfukter

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 70.291 til ovennevnte prosjekt

MS Hindholmen er et fiskefartøy på 32 meter, klinkbygd i stål ved Kristiansands Mek. Verksted i 1916. Fartøyet er meget representativt for fartøy som var viktige til sildefiske på 50-tallet. MS Hindholmen er den enste eksisterende av sitt slag.

Fartøyet står også oppført på RA’s vernede liste.

Båten er restaurert med støtte fra Riksantikvaren ved Bredalsholmen Fartøyvernsenter og Hardanger Fartøyvernsenter i perioden 1995-2005, og framstår i dag autentisk slik den var på 50 tallet. Blant annet er den originale maskinen fra 1954 fremdeles i drift om bord.

MS Hindholmen har i dag en nødbrannpumpe som er drevet av hovedmaskinen. Løsningen er godkjent, men ulempen er at hovedmaskinen må gå for å drive pumpa. Det er nå ønskelig å installere en ekstra pumpe, som blir drevet elektrisk, slik at den kan drives både av hovedmotor, hjelpemotor og landstrøm. Dette vil øke sikkerheten vesentlig om bord ved en brann.

Hardanger Fartøyvernsenter har hatt en gjennomgang av fartøyet og funnet at det er fuktig klima i lugarer og lasterom. Dette har ført til begynnende sopp- og råteskader på innredning og dekk. Det anbefales derfor å montere en avfukter i alle rom under dekk, totalt 3 stk..

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss