Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3967 Bymuseet i Levanger - Brusve gård - 6 vinduer

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Embetsmannsgården Brusve er fra år 1803. Bygningen ble vedtaksfredet i 1923 i hht Kulturminneloven. Sefrak: 87417-1.

Gården skal framstå som et fullverdig kulturminne som fortsatt er i bruk takket være omtenksom restaurering og forvaltning. Eller som tidligere fylkeskonservator Kolbein Dahle skrev: «Hovedbygningen på Brusve står for meg som eit av dei arkitektonisk sett mest heilstøypte storgardsførebilete for dei mange og fine låner som vart bygde på trønderske gardar på 1800-talet».

Brusve gård er museets storstue, og blir i tillegg brukt til utleie til ulike arrangementer. Bygningen utgjør et viktig bidrag til distriktets historie som et godt bevart trønderlån.

Det er nå planlagt å starte en omfattende restaurering av vinduene i den store trønderlåna. I første omgang restaureres 6 stk. vinduer mot nordøst i 1. etasje. Skadene er slik at omrammingsverket for vinduer har råteskader med derav følgende vanninntrengning i bordkledning og tømmerkasse. Dette må stoppes snarest mulig mens skadens omfang kan begrenses.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss