Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3974 Saltens Dampskipsselskab AS - Gamle Salten - Redningsflåte

fikk på styremøtet 5. des. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 194.000 til ovennevnte prosjekt.

MS "Gamle Salten" er et av Norges fineste veteranskip og har status som verneverdig hos Riksantikvaren. Det er en ekte utgave av 50-årenes kystruteskip som i lengre perioder gikk som reserve-hurtigrute langs kysten av Nord-Norge. Etter flere ti-år med base på Sørlandet som bl.a. skoleskip, gikk i 2008 lokale krefter i Bodø sammen og fikk skipet "hjem igjen" til Bodø. Saltens Dampskibsselskab AS ble dannet med formål om kun å drifte MS "Gamle Salten". I det ligger det å holde båten i en slik stand at den vil kunne være fullt ut en seilingsdyktig og operativ båt, samt holde båten så autentisk og lik originalen fra 1953 som mulig. De ønsker å arbeide ut ifra en visjon om at båten skal være "levende" og tilgjengelig hele året, og ønsker å bevare MS "Gamle Salten" for Bodø og landsdelen.

MS «Gamle Salten» kan dekkes opp til 150 personer og har en overnattingskapasitet på opptil 60 personer. Med sin fine plassering i Bodø Havn er den allerede blitt et viktig kystkulturminne for byen og området.

I dag er båten klasset for 100 personer i fartsområde 4. Siden overtakelsen er nytt og moderne sikkerhetsutstyr anskaffet. Imidlertid, for å ivareta godkjenningen, påløper det betydelige kostnader i form av årlig kontroll og testing av bl.a. redningsflåtene.

En av de to redningsflåtene om bord på båten ble høsten 2018 dessverre utsatt for hærverk, og den fikk dermed en utilsiktet utskytning. For at de fortsatt skal kunne bruke båten i passasjertrafikk er de avhengig av å ha to stk. godkjente redningsflåter om bord til enhver tid.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss