Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3996 Ungdomslaget Verdandi får økonomisk støtte til oppgradering av ungdomshuset Friheim

Dette ble klart etter at Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Ungdomslaget Verdandi ble stiftet i 1893. Ungdomshuset ble satt opp på dugnad blant ungdommer i grenda og sto ferdig til bruk i november 1898. Ungdomshuset Friheim ligger i Lesja sentrum og eies og drives av ungdomslaget.

Friheim er et hus med særpreg og det eldste tømmerhuset i Kyrkjebygdas krets. Huset har blitt brukt til bryllup, juletrefest, jubileum, grendefester, møter, 17. mai-arrangement. Bl.a. ble huset tidligere brukt til revyforestillinger. Det gir en fellesskapsfølelse og en tilhørighet til Lesja, å sitte i den tettpakkede salen og vente på at årets revy skal starte.

I 2006 ble det tatt initiativ til å starte opp igjen en revygruppe, og tradisjonen med revy på huset ble vekket til live igjen. I februar 2018 gikk revyen av stabelen for 13. året på rad med 6 forestillinger og 900 solgte billetter! Revygruppa talte i år 8 personer. All inntekt fra revyen går til huset, og alt av innsats både på revy og øvrige aktiviteter på huset gjøres på dugnad. I en kommune med 2038 innbyggere er det imponerende å sette opp en vellykket revy år etter år. Overskuddet fra revyen har bidratt sammen med en betydelig dugnadsinnsats til at det i løpet av de siste 7 årene har blitt gjort mye for å ruste opp bygget.

For å bevare huset og sikre framtidig drift trengs det et løft på flere områder. Det er betydelig svikt i gulvet og trebjelkelaget bør skiftes. Målet med oppgraderingen er å slå sammen eksisterende kjøkken og bakrommet til ett rom, og få til et kjøkken som fungerer godt på et grendehus. I tillegg er det behov for oppgradering av det elektriske anlegget.

Ungdomslaget Verdandi får ikke tilskudd fra Kommunen, Norges Ungdomslag eller andre, og alle utgifter må ungdomslaget selv dekke gjennom arrangement og utleie.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss