Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4045 Bardu Røde Kors Hjelpekorps får økonomisk støtte til kjøp av ATV med henger

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Bardu Røde Kors Hjelpekorps (BRKH) er det nest største hjelpekorpset i Troms, med ca 90 godkjente medlemmer på beredskapslisten pr. 1.1.2019. Hjelpekorpsets hovedaktivitet er å støtte myndighetene i forbindelse med rednings- og leteaksjoner innenfor deres primærområde, Bardu kommune. Korpset har de siste årene opparbeidet seg betydelig kompetanse innen blant annet skredredning, leteaksjoner og samarbeid med øvrige redningsressurser som for eksempel Norske redningshunder, Forsvaret og Politiet. Bardu Røde Kors Hjelpekorps har vist rask responstid ved aksjoner og stiller ofte store ressurser til rådighet. Dette har ført til at deres hjelpekorps har blitt et ettertraktet korps for aksjoner til støtte for politi og helse også utenfor Bardu kommune – både i Nordland, Troms og Finnmark.

Bardu kommune, med Altevatnet, har lenge vært er et av Troms aller største utfartsområder både sommer og vinter. Samtidig ser de en generell økning av turisme og bruke av naturen generelt i Troms fylke. Både vintersport, jakt, fiske og turliv lokker flere og flere inn i den praktfulle naturen. Den økte bruken av områdene stiller høyere krav til de i den frivillige redningstjenesten.

De aller fleste aksjonene korpset har deltatt i de siste årene har vært vinterstid og har medført bruk av snøscooter. Dette er en ressurs som svært mange av lagets medlemmer eier selv og stiller til rådighet for korpset ved aksjoner. I tillegg har korpset egen snøscooter og slede/ pulk.

Det har vist seg at det finnes svært få ATV-er for sommerbruk blant korpsets medlemmer. Pr i dag har de under barmarksoppdrag vært prisgitt at enkeltmedlemmer har stilt sine private ATV-er til disposisjon. Bardu Røde Kors ønsker derfor å gå til innkjøp av en ATV med sekshjulsdrift og henger for å sikre at de alltid har en kapasitet til å gjennomføre søk-, redning- og henteoppdrag under barmarksforhold - uavhengig av medlemmers private materiell.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss