Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4079 Helgeland Museum får økonomisk støtte til diverse sikring ved Petter Dass-museet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 186.000 til ovennevnte prosjekt.

Petter Dass-museet og Alstahaug er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet har i snitt 17000 besøkende i løpet av et år. Ved siden av Hamsun-senteret er Petter Dass-museet den største museumsattraksjonen i Nordland Fylke.

Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. På Alstahaugtunet ligger den gamle prestegården, middelalderkirken Alstahaug kirke, og ett av Snøhettas moderne museumsbygg.

Museet på Alstahaug består av flere bygninger. De eldste bygningene på tunet er den gamle prestegården fra midten av 1700-tallet. I prestegården er det skiftende utstillinger og interiør fra 1600- og 1700-tallet med møbler og gjenstander deponert fra Vestlandske Kunstindustrimuseum, Historisk Museum i Bergen og Norsk Folkemuseum.
Det er faste omvisninger i prestegården i sommersesongen. Denne varer f.o.m. 15.juni-15.august. Utenom sesong er de gamle bygningene kun åpne etter avtale.

Det fredfylte og vakre Alstahaugtunet med området rundt er et populært rekreasjonsområde for både lokalbefolkning og tilreisende.

Tunet, kirke, kirkegård og bygningene er fredet av Riksantikvaren.
Stiftelsen Helgeland Museum ble stiftet i 2003 og er det regionale museet i søndre del av Nordland. Stiftelsen har avdelinger i alle kommunene på Helgeland. Hovedkontoret ligger i Mosjøen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss