Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4089 Stiftelsen Christian Radich får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til nødvendig sikring om bord

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 900.000 til dette formålet

Christian Radich ble levert i 1937 til Stiftelsen Østlandets Skoleskib, og seilte frem til 1998 som skoleskip, kun avbrutt av 2. verdenskrig. I denne tiden har nesten 17 000 unge fått sin maritime utdannelse om bord. Da skoleskipsordningen falt bort gjennom Reform-94, fikk man en overgangsordning frem til 1998. Da gikk siste elev i land, og skipets eksistens ble avhengig av annen støtte. Christian Radich var stjerne i filmen “Windjammer” fra 1958 og hadde også en fremtredende rolle i TV-serien “Onedin-linjen.” Skipet har i hele sin levetid fungert som en Norsk seilende ambassadør. Hun har markert seg på et stort antall norske arrangementer i utlandet, og gjennom årene har hun vunnet en rekke regattaer i inn- og utland.

Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich har som mål å bevare skoleskipet Christian Radich for kommende generasjoner gjennom aktiv drift. Skoleskipet har Oslo som sin hjemmehavn, med kaiplass på Akershusutstikkeren. Det er 15 faste årsverk om bord, som besettes av 30 profesjonelle sjøfolk som går på 1:1 turnus. På land er det 4 årsverk.

Driftsinntektene kommer fra chartervirksomhet i Oslofjorden, skoletokt, utenlands tokt med betalende medseilere og seiling med matroselever som ikke får læreplass.

Christian Radich har vært og er fortsatt inne i en vanskelig omstillingsperiode fra 10 år med en god avtale med Sjøforsvaret. De har brukt 2018 godt ved å utvikle flere nye konsepter som de mener vil snu denne situasjonen til positive driftsresultater allerede i 2019. Spesielt fremheves Windjammer som er et utviklingsprogram for ungdom som har falt utenfor samfunnet, utdanning og som mangler et sosialt nettverk. Det er en stor gruppe ungdommer i alderen 16-25 år som, hvis de ikke får hjelp, blir en stor byrde for seg selv og samfunnet. De har gjennomført to piloter høsten 2018 og pågående i februar 2019. Deres ambisjon er å gjennomføre ytterligere 3 programmer høsten 2019 og at dette skal bli en av deres viktigste aktiviteter høst- og vintersesongene.


Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss