Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4095 Halden Røde Kors får økonomisk støtte til innkjøp av en ATV med henger

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Halden Røde Kors Hjelpekorps står klare til å rykke ut på leteaksjoner døgnet rundt. De samarbeider med operasjonssentralen til politiet når noen er meldt savnet.

De har i dag mange lærevillige medlemmer som tilbringer mye av sin fritid i Røde Kors. I løpet av årene har de skaffet seg mye nytt utstyr og en egen ambulanse som brukes på vakter som Grenserittet, Allsang på Grensen, konserter og andre tjenester. De står også i beredskap for Sykehuset Østfold og hjelper til når det trengs.

Halden Røde Kors Hjelpekorps var engasjert i 35 leteaksjoner i 2018. Til sammen ble det lagt ned om lag 3800 frivillige timer bare på redningsaksjoner. I tillegg kommer tid som ble brukt i beredskap, de ulike vaktoppdragene, kursvirksomhet m.m.

Per i dag har Hjelpekorpset tilgang til snøscootere med pulker og nødvendig redningsutstyr satt opp på vinteren for bruk ifm leteaksjoner, ambulanseoppdrag, skred og liknende. De arbeider nå med å skaffe mer funksjonelt utstyr for sommertjenesten enn det de har i dag.

Å bære en pasient på båre er tungt og krever minimum 6 personer. En ATV med tilhenger kunne hjulpet både pasienten og førstehjelperen betraktelig. En ATV gjør at de kan komme raskere inn til personen og transport kan skje både raskere og mer skånsomt for pasient ut til ambulanse. Raskere transport betyr også bedre komfort og mindre risiko for nedkjøling av pasienten. De ville også kunne benytte ATV på leteaksjoner og ved skogbrann, både til å frakte utstyr og folk inn i områder hvor en vanlig firehjulstrekker ikke kommer frem. I Halden-området er det mange skogsbilveier som er av den kategorien. Med en ATV vil vi ved leteaksjoner raskt få søkt lysløyper og brede stier i området, noe de i dag gjør til fots. All kursing av sjåfører vil skje gjennom kurs på 18 timers kvalifisert ATV-kurs.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss