Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4317 Ishavsmuseet Aarvak får økonomisk støtte til brannsikringstiltak i museet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Ishavsmuseet Aarvak er et spesialmuseum innen emnet polar, med hovedfokus på Norsk selfangst og overvintringsfangst. Ishavsmuseet Aarvak ble stiftet i 1981, og er i dag en stiftelse med formål og være et dokumentasjons – og opplevelsessenter for norsk selfangst og overvintringsfangst.

Museet består i dag av ishavsskuta Aarvak fra 1912, satt på land og bygd inn i eget hus. Dette er i dag Norges eldste bevarte ishavsskute av de som var spesialbygde til selfangst. Videre består museet av driftsbygninger med omlag 6000 utstilte gjenstander over 3,5 etasje. Ishavsmuseet er enestående i sitt slag og det gjenspeiler en historie, en tradisjon, en næring og et spesifikt miljø som ikke bare har nasjonal verdi, men også interesse lenger ut pga. sin polare tilknytting. Ishavsmuseet er ikke bare et lokalt museum, men et dokumentasjonssenter for selfangstsoga for hele landet.

Utstillingene til Ishavsmuseet går over nærere 3000 m2.

Ishavsmuseet flyttet inn i nye lokaler i 1998. En autentisk sjøbu fra 1950-åra i 3,5 etasjer, bygd i tre. Det er brukt svære tre-dimensjoner slik vanlige var for sjøbuer denne tida.

Ved innflytting ble det montert sprinkleranlegg både inne og ute. Det kom også på plass et lite brannvarslingsanlegg.

Siden starten i 1998 har museet om lag doblet arealet for utstilling. Storparten av utvidelsene og oppbyggingen av museet er gjort på dugnad.
Gjennom alle disse utvidelsene har det ikke vært utvidet anlegg for brannvarsling, i tillegg er det eksisterende anlegget gammelt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss