Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4336 Museum Stavanger AS får økonomisk støtte til brannsikring av kunstmagasin

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 111.490 til ovennevnte prosjekt

Stavanger kunstmuseum åpnet i 1992, tegnet av daværende byarkitekt Per Faltinsen. Museet forvalter kunstsamlinger bestående av i overkant 3300 verk fordelt på den faste samling, samling Halvdan Hafsten og Jan Groth og Steingrim Laursens samling. Tidsmessig spenner samlingene fra 1800-tallet og fram til i dag.

Museumsbygget er tegnet med et magasin i bakre del, med dør inn fra lagerområde og dør inn til utstillingssaler. Dette magasinet er møblert med skinner og her oppbevares museets malerisamling. I senere år har også et annet rom blitt tatt i bruk til magasin. Dette har adkomst fra inngangen til utstillingssalene, og ble opprinnelig brukt som lager-/rekvisittrom. Dette mindre magasinet benyttes i hovedsak til papirarbeider og mindre skulpturer.

Det er behov for brannsikring av kunstmuseets to magasiner som beskrevet i museets sikringsplan. Pr. i dag er det ikke brannsikring her. De har valgt å gå for Inergen slukkegass etter undersøkelser og konsultasjon med andre museer. De ønsker også å bytte dørene til magasinene for å bedre brannsikring og generell innbruddsikring. Det går dessverre en rømningsvei gjennom det ene magasinet, og det medfører også behov for oppdaterte låser. I dag er tilgangen til magasinene med masternøkkel, noe som sikkerhetsmessig er svært uheldig. Med nye dører vil de også få kortbasert adgangskontroll, som vil gjøre det mulig å begrense adgang til magasinene, samt føre bedre kontroll over bevegelser inn/ut.»

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss