Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4416 Stiftelsen Modum Blaafarveværk får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til istandsetting av taket på tømmerlåven ved Nyfossum

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 400.000 til dette formålet

Det kongelige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri. I dag er Blaafarveværket et 8-km langt museum med en blanding av kunst, kultur og natur som skaper ro, rekreasjon og opplevelser for alle generasjoner med nye kunstutstillinger hvert år, barnas bondegård, guidede gruveturer i gruvemiljø fra 1800-tallet, turområder langs mektige dagbrudd med flotte utsiktspunkter, gruvemuseene som viser teknologiutviklingen i gruvedriften mm.

Blaafarveværket og Koboltgruvene er et av Norges best besøkte turistattraksjoner. Blaafarveværket søker støtte til omlegging av tak på den verneverdige tømmerlåven ved Nyfossum, som i dag brukes til fremvisning av store, årlige kunstutstillinger.

Taket er i dårlig stand og det er begynnende lekkasje. Forrige omlegging var i perioden 1980-82. Den gamle krumme tegltaksteinen ligger hulter til bulter, er svært dårlig og gir ingen beskyttelse. Da taket lekker er dette et problem i forhold til de årlige kunstutstillingene.

De har vurdert at det er nødvendig med en omlegging av taket med ny stein og har innhentet tilbud fra Buskerud Blikk & Montasje AS som de har svært god erfaring med fra tidligere. De garanterer 30 års produktgaranti og antatt levetid på 75++.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss