Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6002 Sporveishistorisk Forening Trondheim får økonomisk støtte til brannsikring av sporvognshall ved Sporveismuseet

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 450.000 til ovennevnte prosjekt

Sporveishistorisk forening driver Sporveismuseet og tar vare på samlingen av museale sporvogner. De har en leiekontrakt med Trondheim kommune om to bygninger på Munkvoll. Leieavtalen ble første gang inngått i 1990 og senere forlenget. Vognmateriellet eies av Sporveismuseet.

Under budsjettforhandlingene for kommunebudsjettet for 2006 vedtok bystyret, på bakgrunn av et fellesforslag, at det skulle bevilges kr 50 000 til å utrede brannsikkerhet på sporveismuseets bygninger. Bygningen er karakterisert som «en låve». Begynner det å brenne, vil dette gå utover trikkene som er bevart i hallen, som har tretak og trukket med seilduk. Museet har kommet fram til at et sprinkleranlegg vil være det mest effektive og det beste for å hindre at samlingen med historiske trikker og den antikvarisk verdifulle Gammelhallen fra 1924 blir totalskadet.

Prosjektet går ut på å anskaffe et sprinkleranlegg som leverer 725 liter vann pr. minutt ved ca 2 bars trykk. Sporveishistorisk forening tar på seg prosjektlederansvaret. Dessuten må hallen tømmes for vogner når anlegget skal monteres.

Gammelhallen ble oppført til Gråkallbanens åpning i 1924. Av byens opprinnelig 6 trikkestaller (Hospitalsløkkan 20B, Voldsminde, Dalsenget, Munkvoll syd/«Hangarhallen», og Lian), er det i dag kun Gammelhallen som fremdeles er i bruk. Hallen er om lag 45 meter lang, og har tre spor hvor det er oppstallet 10 historiske sporvogner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss