Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6026 Flatdal Bygdeutviklingslag får økonomisk støtte til pprusting av gammelt høysel i Flatdal

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Flatdal Bygdeutviklingslag ønsker å sette i stand en gammel høysel i Flatdal, som en samlingsplass for folk i bygda og for å ta vare på en viktig bygningstradisjon.

Flatdal Bygdeutviklingslag er en frivillig organisasjon som arbeider for en finere og mer trivelig bygd. Blant oppgavene deres er oppussing i sentrum, og rydding av gamle ferdselsveier.

Høysela på Øyane ned mot Flatsjå i Flatdal, Seljord er karakteristiske og har opp igjennom historien vært en viktig del av Flatdals kulturlandskap. På grunn av omlegginger i landbruket har de i senere tid mistet sin funksjon og er derfor i fare for å forsvinne for godt. Ved å sette i stand en av disse bygningene, og gi den en ny bruk, vil man sikrer seg mot denne utviklingen og man kan ta vare på historien i en ny form.

Høyselet er eiet privat, men det er inngått en 30 års leieavtale med Flatdal Bygdeutviklingslag, for at selet skal rustes opp til bruk for allmennheten.

Målet med prosjektet er å lage en flott samlingsplass og møtested for både fastboende og besøkende til regionen. Høyselet ligger i tilknytning til en tur- og sykkelveg langs Flatdalsåi og vil bli et naturlig stoppested for farende langs turveien.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss