Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6046 Trondhjems Provincialloge får økonomisk støtte til reparasjon av utvendig tak

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt

Trondhjems Provincialloge er en av tre Provincialloger underlagt Den norske Frimurerorden. Administrativt hører alle frimurerlogene i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene og Nordland sør for Bodø under Trondhjems Provincialloge, men det er bare to St. Johannes-loger og en St. Andreas-loge med til sammen 682 medlemmer, som har selve bygningen i Trondheim som sitt hovedkvarter. De fleste andre logene har egne bygninger/lokaler rundt omkring i landsdelen.

Frimurerlogen i Trondheim er en monumental bygning i bybildet, der den troner ved enden av Søndre gate, og med minst like markante naboer på flere sider. Bygninger som Norges Banks første hovedkontor, i dag NTNUs Vitensenter, Vår Frue Kirke og byens gamle rådhus, for å nevne de mest markante.

Frimurerlogen ble ferdigstilt i 1902 og ble høytidelig innviet av kong Oscar II., den 14. juli 1902. Logebygget har en relativ lav bokført verdi, 800 millioner kroner, men fullverdiforsikring-sum utgjør 315 millioner kroner. Både organisasjoner og enkeltpersoner kan leie den offentlige delen av bygget. Det er i dag om lag 100 arrangementer i denne delen av bygget, hvorav ca 70 er i den store konsertsalen. Publikumsbesøket anslåes til mellom 150 - 450 pr arrangement.

Frimurerlogen har mer enn 5.000 kvadratmeter bruksareal og er mer enn 100 år gammel. Det betyr at det er store utfordringer når det gjelder vedlikehold og rehabilitering av bygget. Den lukkede delen av bygget blir vedlikeholdt av medlemmene i frimurerlogene i Trondheim, mens det for den offentlige delen av bygget ble det dannet en stiftelse som skal ivareta denne.

Stiftelsen Kulturhuset Frimurerlogen, ble opprettet i 2004. Det vil fortsatt være slik at Trondhjems Provincialloge står ansvarlig for vedlikehold av fasade, tak og fundament. I løpet av de siste 10 årene har Trondhjems Provincialloge brukt om lag 8 millioner kroner til ekstraordinært vedlikehold og utbedringer/reparasjoner av bygget.
Det er nylig avdekket minst 8 steder der skadet yttertak gir betydelige lekkasjer med påfølgende innvendige skader.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss