Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6050 KODE - Kunstmuseene i Bergen får økonomisk støtte til beredskapshenger for kunst

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

KODE søker om støtte til å kjøpe inn en beredskapshenger som kan utstyres med nødvendig hjelpemidler for å kunne håndtere kunstobjekter på en god måte ved evakuering eller alvorlige hendelser. KODE består av 4 store bygg i Bergen sentrum, henholdsvis KODE 1, 2, 3 og 4. Videre har KODE også ansvar for drift og forvaltning av komponisthjemmene, Troldhaugen, Siljustøl og Lysøen. KODE har pr i dag forvaltningsansvar for over 55.000 objekter, svært mange av disse er nasjonale og internasjonale skatter.

KODE har stort fokus på beredskap og planer for hvordan de kan få evakuert objekter fra deres bygg ved alvorlige hendelser som brann, større vannlekkasjer eller annet.

I løpet av de tre siste årene har de gjennomført flere øvelser for å trene organisasjonen i å håndtere alvorlige trusler mot deres bygg og verdiene som de forvalter for samfunnet.

I 2017 og 2018 gjennomførte de såkalte fullskalaøvelser med stor involvering fra brannvesen, politi og restverdiredning. Den første øvelsen hadde som scenario brann i KODE 3, Rasmus Meyer. Den siste øvelsen de hadde i 2018, var på Lysøen der selve bygget var truet av brann i skogen. I forbindelse med evakuering av objekter kreves det mye utstyr, utstyr som KODE ønsker å plassere i en beredskapshenger som til enhver tid vil står klar for transport til det aktuelle skadestedet. En slik henger vil også kunne stilles til disposisjon for andre museer i Hordaland ved behov, gjennom felles beredskapsgruppe som KODE er en del av. Beredskapshenger vil være en stor skaphenger som er utstyrt med det aller mest nødvendige utstyr som trengs ved en alvorlig hendelse, også HMS utstyr for personer som kan bli eksponert for røyk eller andre ting. Hengeren vil også bli utstyrt med fast montert telt som kan slås ut som et stort fortelt til selve beredskapshenger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss