Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6082 Johan Eivind Randahl får økonomisk støtte til Restaurering av skifertak på Orkanger stasjon

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 70.000 til ovennevnte prosjekt.

Orkanger stasjon var hovedstasjon på Thamshavnbanen og ble bygget i 1908. Stasjonen ble fredet av Riksantikvaren i 1997. Søker kjøpte stasjonen i 2011. Stasjonen var i svært dårlig forfatning, med store taklekkasjer og sto nærmest til nedfalls. Siden 2011 har det foregått et kontinuerlig restaureringsarbeid der, og stasjonen begynner å ligne på det praktbygget den engang var. Stasjonsbygningen er en treetasjes trebygning i nasjonalromantisk stil.

Det er tidligere gjort en stor innsats for å stoppe alle vannlekkasjer gjennom taket, og det aller meste er stoppet. Men det er fortsatt en ikke ubetydelig vannlekkasje som opptrer ved svært kraftig nedbør eller når det ligger snø på taket kombinert med mye regn.

Taket er nå tekket med leirskifer av dårlig kvalitet som søker ønsker å utbedre. Samtidig er det ønskelig å montere en integrert takstige, feieplattformer ved hver pipe og gangbane mellom pipene slik at feieren får en trygg arbeidsplass.

Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss