Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6089 Ringvassøy Museumslag får økonomisk støtte til Vinterlagringsduk for MK Hessfjord

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 33.750til ovennevnte prosjekt.

Mk Hessfjord er en vernet veteranbåt i Museumslagets eie, fredet i 1992.

Musemslaget jobber aktivt med å vedlikeholde båten og bruker den som museum og til turer med skoleklasser i opplærings- og undervisningsøyemed. De søker hvert år riksantikvaren om midler til større vedlikehold av båten, men det er lang kø og vanskelig å få innpass.

I 2014 og 2017 hadde Nordnorsk Fartøyvernsenter nød reparasjoner på båten. Det ble også gjort en større kartlegging av de funn de gjorde og vedlikeholdsbehovet. Fartøyvernsenteret påpeker at det er et stort behov for vedlikehold og reparasjon, og at blant annet hoveddekket er råteskadet.

Det påpekes at en overdekking vil bremse ytterligere forfall, og er nødvendig for å få bukt med de største årsakene til ytterligere råteskader. Slik lagets økonomi er, går alle midler til daglig vedlikehold, strøm og forsikringer samt de sertifiseringer som må til for å kunne bruke båten til undervisningen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss