Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6149 Stift. Veien Ut får økonomisk støtte til - utbedre/bytte ut renseanlegget på Kjønnerød

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 31. januar 2020 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Veien Ut er en ideell stiftelse som driver rusbehandling og rehabilitering. De er 8 ansatte og får årlig støtte fra Helsedirektoratet. Metoden de bruker er lange ekspedisjoner i naturen, og fysisk arbeid på gården Kjønnerød Gård. De bruker også ulike typer fysisk aktivitet i behandlingen. Behandlingen har vist seg å være effektiv, og de høster jevnlig gode tilbakemeldinger fra både deltakere, pårørende og det offentlige for deres resultater.

De ble belønnet med Helseprisen 2019 av Stiftelsen DAM.

Prosjekt renseanlegg 2020. De overtok Kjønnerød Gård i 2016 som et tilholdssted for deltakerne i behandlingsprogrammet. De har brukt ressurser i form av både frivillighet, dugnad, tid og penger på å gradvis utbedre dette stedet. Deltakerne i behandling hjelper til med mye av dette arbeidet så langt det lar seg gjøre.

Gjennom det siste året har de hatt usedvanlig mye trøbbel med kloakk og lukt på gården. Det viser seg at det lokale renseanlegget, som ligger i forbindelse med gården, er langt forbi vedlikehold og utskiftning. De har blitt pålagt noen ganske strenge krav fra kommunen, at dette må utbedres og byttes så fort som mulig. Det er også blitt et rotteproblem i området som resultat av dette.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss