Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6219 Austrheim Sokn får økonomisk støtte til - Reparasjoner i bærekonstruksjonen ved Austrheim kirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Austrheim kyrkja er ei tradisjonell trekyrkje, bygd i 1865. Dette er den einaste kyrkja i soknet og kommunen og har stor betydning for folket som bur her. Kyrkja er ikkje listeført og heller ikkje freda. Biskopen i Bjørgvin er orientert om utbetringsarbeidet.

I 2018 vart det oppdaga synleg avvik i krumminga på den eine bæresøyla i kyrkjerommet. De engasjerte Multiconsult til å analysera situasjonen. Konklusjonen er at kyrkja har ein betydeleg svikt i bærekonstruksjonane, grunna sprekkdanningar i bæresøyler og bærebjelkar elles. Vektbelastninga på desse konstruksjonane er blitt så stor at kyrkja står i fare for eit samanbrot. Utbetringsarbeidet har fått høg prioritet. Løysinga vert å laga fundament for 4 nye bæresøyler i limtre og forsterka bjelkelaget i fagverket på loftet, blant anna med hjelp av nye jerndragarar. I tillegg er det oppdaga ei rekke mindre lekkasjar over taket i koret. Denne lekkasjen vert utbetra med det same.

Finansieringa vil vera via investeringstilskot frå Austrheim kommune.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss