Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 7118 Stift. Nordlandsmuseet får økonomisk støtte til restaurering av Fagerli kraftstasjon - fase 2

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 25. august 2021 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Sulitjelma var lenge et av Norges største og viktigste gruveindustrisamfunn i nyere tid. Her ligger til dels intakte anlegg og mange synlige spor etter en omfattende og nyskapende virksomhet i over 100 år.

Stiftelsen Nordlandsmuseet har siden 2004 vært forvalter av Gruvemuseet, Besøksgruva, Smelteverksruinen og Fagerli gamle kraftstasjon. Formidlingen har til nå vært konsentrert rundt gruveturer i Besøksgruva og utstillinger i Gruvemuseet. Nordlandsmuseet ønsker nå å ta en bredere innfallsvinkel på sin historieformidling i Sulitjelma.

Med den store bygningsmassen som ligger under museet er det et betydelig etterslep på vedlikeholdet, dette medfører at blant annet den gamle kraftstasjonen er stengt for publikum.

Nordlandsmuseet ferdiggjorde første del av restaureringsplanen for bygningen i 2020. Det ble da gravd opp og drenert utvendig og innvendig for å fuktsikre grunnen under bygningen.

Istandsetting av Fagerli gamle kraftstasjon er et viktig prosjekt i Sulitjelma. Området Fagerli er et helhetlig og sammenhengende kulturmiljø med høy regional og nasjonal verdi.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss