Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9930-A Freddy Larsen - Skreien 1 - Livbeltekasser

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til livbeltekasser på dekk for Skreien 1.

Seiljakten Skreien 1 er et seilfartøy på 60 fot, bygget på Mellomverftet i Kristiansand i 1909, og er en representant for det tallrike jaktemiljøet som landet var så avhengig av i infrastrukturen på 18- og 1900-tallet. Jakten var representert langs hele vår langstrakte kyst og er derfor en viktig formidler av vår maritime kulturarv.

Skreien 1 har pga dens kulturhistoriske verdi, og som en av de få gjenværende av sin fartøytype, status som verneverdig fartøy gitt av Riksantikvaren og Sjøfarts-direktoratet. Målet er gjennom restaurering å føre fartøyet tilbake slik det var som seiljakt i 1909.

Skreien er stort sett ferdig restaurering, de gjenstående arbeider vil bli ferdig i løpet av vinteren og våren 2013, og fartøyet vil bli sjøklar til sommeren.

Skreien ligger nå ved Promhavn Slipp, og det er behov for 7 livbeltekasser laget etter spesifikasjon.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss