Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9938 Stift. Sørlandets Maritime VGS - Utskifting av slanger og strålerør

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 44.300 til utskifting av slanger og strålerør om bord på Sjøkurs

Sørlandets Seilende Skoleskibsinstitution (SSSI) ble stiftet som et fond av skipsreder O.A.T. Skjelbred i 1918. I 1926 var fondet blitt stort nok til at skoleskipet Sørlandet” kunne bygges. Første skoletokt gikk sommeren 1927. Siden den gang har stiftelsen hatt fire skoleskip. Skolen driver i dag, som den gang, grunnleggende utdannelse for kommende sjøfolk. Institusjonen bruker navnet Sørlandets Maritime VGS som navn for skolen i det daglige.

Skolen drives på ideelt grunnlag og finansierer sin drift med statlige midler samt med andre tilskudd. I 2007 ble skoleskipet Gann (Ex hurtigrutens Ragnvald Jarl) kjøpt. Skipet som nå heter Sjøkurs er bygget i 1956 og krever relativt store resurser til vedlikehold og oppgradering.

I forbindelse med brannøvelser blir brannslanger og strålerør også påført hard behandling. De strekkes ut og settes på trykk og blir brukt aktivt i øvelser av elever og mannskap. Nå er det behov for nytt utstyr godkjent for bruk på Sjøkurs.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss