Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9946 Foreningen Skibbåtværs Venner - Branndør og brannsikkerhetsutstyr

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000b øremerket branndør og brannsikkerhetsutstyr ved Fiskerhjemmet på Skibbåtsvær

Skibbåtsværs Venner ble stiftet i 1997 og har siden ligget på et stabilt medlemstall på rundt 150 medlemmer. Skibbåtsværs Venner arbeider med å ta vare på Skibbåtsværs historie, ta vare på historiske bygninger (Fiskerhjemmet bl.a.), og å bruke Skibbåtsvær som en arena for opplæring av kystkulturarven med fisking med ulike redskaper, matlaging av fisk, roing, enkelt navigasjon og båthold m.m.

Fiskerhjemmet i Skibbåtsvær ble gitt til Skibbåtsvær i 1913, og bygningen har altså 100 års jubileum i år. Bygget er vigslet, og er blitt brukt som forsamlingshus, skole, til gudstjenester, som legekontor og bibliotek av Skibbåtsvær befolkning opp gjennom årene.

Driften ble avviklet i 1966 og sto ubrukt i lang tid.

Nå har Skibbåtsværs Venner skiftet tak, bordkledning, vinduer og ytterdører m.m.., og arbeidet er utført med respekt for byggets historie.

De siste årene har det vært arrangert ungdomsarrangement, bryllup og slektstreff m.m, og til sommeren vil 2 klasser fra Herøy skole komme på skoletur og bo og overnatte på Fiskerhjemmet.

I denne forbindelse vil brannsikkerheten veie tungt, men også sikkerheten i forbindelse med ilandstigning.

Det er innhentet tilbud på gangbro og flytebrygge, samt tilbud på installering av branndør og brannsikkerhetsutstyr.

Det er et ønske at Fiskerhjemmet skal stå ferdig til sitt 100 års jubileum.

http://wayback.no/trondheim/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss