Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9948 Åsmund Midtgarden - Reparering av tak

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til reparering av taket på løa ved tunet Suistog

Åsmund Midtgarden er 27 år og driver eget snekkerfirma. Suistog Tveito er en gård fra hjembygden hans som har stått ubebodd i 50 år. Hans drøm er å sette dette tunet i stand.

Suistog Tveito er et gammelt tun der alle bygningene fremdeles står.

Hovedbygningen er nylig tatt ned og fullstendig restaurert av Øystein Romtveit fra Vinje, godt kvalifisert gjennom «mellomalderprosjektet» i regi av Riksantikvaren.

Resten av husa, loftet, buret og låven står igjen å fullføre.

Spesielt låven, en stor, flott tømret låve, krever store ressurser. Låven på Suistog Tveito ligger sydvendt og er en av de store som ligger flott til i kulturlandskapet og representerer 1700 tallets byggeskikk på en unik måte. Her er rom for høy og kornband på hver side med treskelåve i midten. På veggen i treskelåven kan man lese 1688, mens det meste tyder på at dette er en bygning fra 1700 eller tidlig 1800.

Løa har omfattende skader og berging må utføres snarlig. Taket blåste av for 4 år siden. Nordsida er i dårligst forfatning med omfattende skader i hjørnene. Flere steder er det mye råte som fort vil akselerere kraftig dersom dette ikke utbedres. P.g.a. omfattende skader anbefales full demontering.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss