Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9949 Varanger Museum IKS - Avd. Vardø - Sikring av samlingene

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til sikring av samlingene i Vardø

Vardø museum er en del av Varanger museum IKS, som består av tre konsoliderte enheter i Vadsø, Sør-Varanger og Vardø. Museet i Vardø ble etablert som et naturhistorisk museum i 1894 som grunnlag for vitenskapelig forskning innenfor fiskeri. Det er Finnmarks eldste museum, ansvarsområder er pomorhistorie, kust og fiskekultur, byhistorie, fartøyvern og trolldoms-prosessene i Finnmark.

Samlingene til museet er av høy kulturell verdi med blant annet sjeldne planter og fuglearter fra arktisk klimasone. I tillegg har museet en rekke originale offisielle papirer fra 1800-tallet og kulturhistoriske gjenstander og arkiv som har betydning for Vardø by.

Bakgrunnen for prosjektet er at i november 2011 ble Lushaugen, museets hovedbygg og utstillingsarena stengt grunnet et omfattende muggsopp-angrep, og nytt museumsbygg er under utredning. Dessverre viser det seg at noe av arkivet i arkivmagasinet er angrepet og dermed er det presserende å få både arkivet og gjenstandene ut så fort som mulig.

I den forbindelse ønsker museet å starte et REVITA prosjekt; nødvendige tiltak for å sikre samlingene. Målet med prosjektet er å sikre, kartlegge og få en oversikt med det for øye at samlingen i størst mulig grad tilgjengelig gjøres, digitaliseres og bevares.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss