Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9950 Skien kommune - Sprinkleranlegg ved Skien Prestegård

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 øremerket sprinkleranlegg ved Skien Prestegård

Skien gamle prestegård er bygget i ca. 1779 og ligger på Lundetoppen i sentrum og er vedtaksfredet etter kulturminneloven. Fredningsvedtaket gjelder begge byggene på tunet, selve prestegården og bygget som rommer ”Arbeidsstuene for barn” samt garasje. Prestegården er et av svært få bygg i sentrum som ble spart for brannen i 1886, og dermed også et av de aller eldste i Skien. Gården er en trebygning i rokokkostil over to etasjer, i tillegg til kjeller og tørkeloft. Gården har også en stor hage. Stifteren av frikirkebevegelsen i Norge, Gustav Adolph Lammers er en av mange sogneprester som har bodd her.

Frem til 2010 fungerte prestegården som prestebolig, men etter den tid har bygget stått tomt. Det er lite aktuelt å se for seg prestegården som prestebolig videre.

Skien kommune, som eier Skien prestegård, har i et vedtak i Skien formannskap, sagt seg positive til å stille Prestegården til disposisjon til Grenland Husflidslag, men det er ikke et økonomisk grunnlag for kommunen å gjennomføre påkrevde tiltak. Dersom det ikke lykkes med finansiering vil Prestegården bli lagt ut for salg.

Grenland Husflidslag ønsker å inngå leieavtale ved prestegården. I dag bruker de bl.a. Arbeidsstuene for barn til spikkeaktiviteter, men har i dag ellers lite egnede lokaler til sitt formål. Husflidslaget ønsker å skape et levende håndverkshus for formidling av håndverksteknikker for hele Grenland befolkning.

Prestegården er i dag regulert til privatbolig, og annet bruk krever omregulering med bl.a. nye brannsikkerhetstiltak. Dette vil også bedre brannsikringen for denne fredete bygningen.

http://www.22b.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss