Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 9952 Seilskøyteklubben Colin Archer - Restaurering av L/S Minde

fikk på styremøte 18. april 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til restaurering av L/S Minde


Seilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) er en forening som har sitt hovedmål i å ivareta dekkede fartøy med seil som fremkomstmiddel. Ole Torbergsen er eier av losbåten L/S Minde. Han kjøpte fartøyet høsten 2011 og seilte henne hjem til Norge hvor hun opprinnelig har seilt i tjeneste. Ole Torbergsen var akkurat ferdig med å restaurere seilskøyta Svaap og gikk straks i gang med det omfattende restaureringsarbeidet på L/S Minde, som han utfører med stor forståelse for antikvariske metoder og verdier. Torbergsen ble kåret til årets båtentusiast i 2011 og har allerede nedlagt et formidabelt antall timer i egeninnsats ved restaurering av Minde.

Minde ble bygget av båtbygger Søren Olsen Barmen i 1903 av losen Niels Peter Clausen med hjemmehavn i Portør. Mindes virke som losskøyte opphørte i 1926. Hun er antagelig den eldste gjenværende skøyta fra denne båtbyggeren og representerer en signifikant verdi kulturhistorisk. Båten er i tillegg sjeldent godt dokumentert ved Agder Museum.

Minde har fått tildelt plass ved Museumshavnen på Isegran i Fredrikstad, som er en del av Østfoldmuseene. Her vil hun bli eksponert for publikum. Museet planlegger og gjennomfører en omfattende oppgradering av utstillingen på Museumshavnen, der Minde vil bli et ledd i opplevelsesstien som planlegges ferdigstilt i løpet av våren 2013. Det er derfor viktig at Minde blir restaurert så snart som mulig. I tillegg har Minde 110 års jubileum i 2013, og det hadde vært fantastisk med sjøsetting i hennes jubileumsår.

http://www.ssca.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss