Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1020 Jonas-Eriksen-brygga

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 9. oktober 2008 innvilget kr. 100.000 for materialer til utbedring av taket på Jonas Eriksen brygga.

Anne Kamsvåg eier brygga gjennom sitt heleide selskap Kristiansund Mekaniske AS. Brygga ble kjøpt i 2001 med hensikt å bevare et viktig kulturhistorisk bygg i Vågen, et område med diverse museer av kystkulturisk interesse. Blir i dag kun brukt til lager, vederlagsfritt, til ideelle organisasjoner.

På grunn av lekkasjer må sikring av tak og yttervegger utføres med det første.
Norsk Kulturminnefond avslo søknad om midler i 2007, men uttalte at ”omsøkte brygge er et interessant og verneverdig objekt”. Norsk Kulturminnefond anbefalte derfor Anne Kamsvåg å søke på nytt. En ny søknad for 2008 er således innsendt med håp om et tilskudd på ca 30-40% av totalkostnadene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss