Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1061 Norsk Folkemuseum - Elnanlåven

fikk på styremøte 10. februar 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1,5 mill. til sikring av Elnanlåven

Friluftsmuseet utgjør en vesentlig del av Norsk folkemuseums virksomhet og omfatter i dag ca 160 bygninger organisert i en Byavdeling og en Bygdeavdeling. Det er i stadig utvikling å komplettere de ulike tunene samt å speile endringene i bo- og byggeskikk i Norge opp mot vår tid. Her er utvikling og ferdigstillelse av Trøndelagstunet sentralt.

Trøndelagstunet ble påbegynt i 1920 årene med oppføring av en typisk trønderlån fra Stiklestad og et hus fra Hovde. Først over 70 år senere kunne museet videreføre arbeidet med en låve fra Elnan i Nord Trøndelag som ble gjenreist i 1999 og et stabbur i 2006. Tunet med alle dets bygninger skal gi et troverdig bilde av livet på gården på 1950-tallet. Dette prosjektet består av flere underprosjekter, hvor søknad om støtte til sikring av Elnanlåven er en del.

Elnanlåven med sine 400 m2 er den største trebygningen på Norsk Folkemuseum. En brann her vil kunne spres seg fort og er derfor en stor risiko også for resten av friluftsmuseet.

www.norskfolkemuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss