Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1063 Hardanger Fartøyvernsenter - S/J Mathilde - Navigasjonsutstyr

fikk på styremøte 10. februar 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til oppgradering av navigasjonsutstyr om bord på Mathilde.

Restaureringen av Mathilde var starten til Hardanger fartøyvernsenter (HFS). HFS er en avdeling ved Hardanger og Voss museum og er et av tre nasjonale fartøyvernsentre utpekt i Riksantikvarens handlingsplan. Fokuset er fartøyvern og handlingsbåren kunnskap. I vedtektene til stiftelsen/HFS er fartøyvern sidestilt med ungdomsvern og er en statlig godkjent privat ideell barneverninstitusjon.

Mathilde har seilt som restaurert seilskip/skoleskip siden 1989 og har i mer enn 20 år hatt en tredelt drift:
- Museumstokt – I mars og oktober seiler Mathilde for fylkeskommunen i Hordaland og besøker små havner, men har også gått helt til Oslo. I februar/mars i år vil Mathilde gå på museumstokt til Lofoten.

- Leirskole – April, mai og september er satt av til leirskole med skoleklasser om bord i 5 dager om gangen.

- Sommertokt – Hver sommer seiles forskjellige etapper langs kysten, fra Lofoten til Bornholm med grupper som kommer igjen og igjen.

Mathilde har gjennom driften klart å holde skuta i god stand. Imidlertid er navigasjonsforholdene om bord ytterst enkle, selv om de tilfredsstiller kravene til Sjøfartsdirektoratet. Det er derfor ønskelig å skifte ut GPS og radar om bord.

http://www.fartoyvern.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss