Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1068 Skonnerten Svanen - El.anlegg

fikk på styremøte 10. februar 2009 og 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget henholdsvis kr. 350.000 og kr. 400.000 til fornyelse av elektrisk anlegg på skonnerten Svanen.

Det verneverdige skoleskipet, skonnerten Svanen er bygget i 1916 og eies av Norsk Sjøfartsmuseum gjennom VSR, Norsk Sjøfartsmuseums Veteranskibsrederi AS.
I sommerhalvåret seiler fartøyet ukesturer med skoleklasser i aldersgruppen 15-16 år og gir disse både en interessant og spennende opplevelse og en innføring i sjømannskap, kystkultur og maritim historie.

Dessuten inngår Svanen i Sjøfartsmuseets historiske samling som en typisk representant for en type seilende lasteskip som var meget utbredt i skandinaviske farvann fra midten av 1800-tallet og frem til 2. verdenskrig.
Svanen var ferdig restaurert og ble satt i drift som skoleskip i 1972 i regi av museet.

VSR er et aksjeselskap der Sjøfartsmuseet eier alle aksjene. Formålet med VSR er å holde Svanen i best mulig og historisk korrekt stand, samt å bruke skipet aktivt i museets formidlingsarbeid.

I 2008 ble det søkt om økonomisk støtte til fornyelse av det elektriske anlegget på Svanen og Stiftelsen UNI bevilget kr. 350.000 til dette formålet. Ved mindre reparasjoner/utbedringer, finansiert gjennom egne kanaler, har man likevel beholdt sertifikater, og utbetaling av vedtaket fra Stiftelsen UNI er blitt utsatt i to år.

Imidlertid, pga. svakheter i skroget, er det tvingende nødvendig å komme på verft i år, og det er nå et ønske om å utføre elektroarbeidene samtidig.
Et nytt elektro- tilbud som nå også inkluderer brannvarslingsanlegg, er utarbeidet og det er tenkt at arbeidene skal starte tidlig i september i år.

http://www.svanen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss