Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1069 Museet Midt IKS - Avd. Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Woxengs samlinger - Berggården gamle handelssted

fikk på styremøte 10. februar 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 450.000 til brannsikring av Berggården gamle handelssted.

Museet Midt IKS, avd. Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Woxengs samlinger, er et av landets største kystmuseer med til sammen 50 bygninger og anlegg fordelt på 3 lokaliteter i Vikna Kommune.

Med støtte fra ABM-utvikling og Nord-Trøndelag fylkeskommune er det utarbeidet en brannsikringsplan for avdelingene i Rørvik: (16 bygg hvorav 10 er antikvariske) og Fiskeværet Sør-Gjæslingan (27 bygg hvorav 20 er antikvariske). For 2008/2009 vil museets ledelse og kommunens brannansvarlige prioritere brannsikringstiltak på Berggården.

Hovedbygningen i Berggården gamle handelssted ble oppført av Johan og Betzy Berg i årene 1878 til 1880 og er et av de viktigste signalbygg i Rørvik sentrum . Kjøpmann Bergs omfattende handelsvirksomhet bidro sterkt til fremveksten av tettstedet Rørvik slik vi kjenner det i dag. Byggestilen er sterkt preget av byarkitekturen på slutten av 1800-tallet og den skiller seg således ut både med hensyn til stil og sin monumentalitet.

I 1975 ble bygningen kontor, magasin og utstillingslokale for det nyetablerte Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Woxengs samlinger. I første etasje ligger Bergs gamle butikklokale, slik den var da handelen ble avviklet i 1969. 2. etasje er i sin helhet et utstillingslokale knyttet til lokalhistorikeren Paul Woxengs private samlinger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss