Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1094 Kon-Tiki Museet - brannsikring

fikk på styremøte 21. april 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 429.188 til brannsikring ved Kon-tiki Museet.

Kon-Tiki Museet ble oppført i 1957 for å drives som et museum med Kon-Tiki flåten, ekspedisjonsutstyr og arkeologisk materiale fra Påskeøya. Senere ble bygningen utvidet for også å få plass til sivbåten Ra II. Kon-Tiki Museet er en privat stiftelse uten offentlige driftstilskudd.

Med bakgrunn av senere tids påsatte branntilløp ved museene på Bygdøynes, vurderes det som meget nødvendig å installere et automatisk brannslukningsanlegg. Riksantikvaren uttaler at skipsmuseene på Bygdøy inneholder uerstattelige verdier. En prosjekteringsplan er utarbeidet hvor flere alternative løsninger er vurdert. Forslaget omfatter et brannvarslings- og slukningssystem for Kon-Tiki og Ra II. Farkostene kan lett ta fyr og ilden kan spre seg meget raskt.

Derfor er det viktig med tidlig varsling. Imidlertid vil ikke farkostene tåle store mengder vann, og et brannslukningssystem basert på tåke vurderes som det eneste reelle alternativet.

http://www.kon-tiki.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss