Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1153 Hardanger og Voss Museum - Prosjekt "Fartøyvern på museum"

fikk på Styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr.50.000 til gjennomføring av første år av prosjekt "Fartøyvern på museum".

Museene og fartøyvernsentrene Nordmøre museum, Kystmuseet i Sogn og Fjordane og Hardanger fartøyvernsenter samarbeider i ABM-utvikling sitt fiskeri- og kystkulturnettverk med prosjektet ”Fartøyvern på museum”. – Et treårig prosjekt med nasjonale perspektiver for å dokumentere og formidle fartøyhistorie.

En viktig del av kystens kulturarv består av fartøyer og den kunnskap man historisk har bygget opp for å bygge og drifte dem. Av 200 vernede fartøy er ca 40 av dem i museers eie, og i 2008 ble det bevilget 32 mill kr. til restaurering over Riksantikvarens budsjetter.

Gjennom etablerte fartøyvernprosjekter vil man sette fartøyer og fartøyrelaterte kulturminner på dagsorden. Gjennom prosjektene skal det tas i bruk ulike metoder for dokumentasjon og formidling av fartøyene og den sammenhengen de stod i. Prosjektet skal bidra til å stimulere og styrke folks forståelse for ivaretakelse av fartøy og kulturminner knyttet til kysten.

Prosjektet har en publikumsvennlig profil hvor prosess og resultat skal gjøres tilgjengelig på www.fartoyvernpamuseum.no og i publikasjoner. Målgruppene vil være fartøyverninteresserte, museer, barn og ungdom, skoleverket og generelt besøkende.

http://hardanger.museum.no/index.jsp

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss