Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1159 Stiftelsen Singsaker Studenterhjem - takrenner

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 175.000 til istandsetting av takrenner ved Singsaker Studenterhjem.

Singsaker Studenterhjem er et hjem primært for studenter ved det tidligere sivilingeniør og sivilarkitektur studiet ved NTNU. Hjemmet har til daglig ca 100 beboere.

Selve bygningen ble bygget av de tyske invasjonsstyrkene, og stod ferdig oppført i 1942. Huset ble i krigsårene primært benyttet som innkvartering for tyske ubåtofficerer. Og ble etter krigen overført til Stiftelsen Singsaker Studenterhjem, som alt eide tomten huset ble bygget på. Huset er Nordens største bebodde trehus, og har siden krigen vært gjennom flere oppgraderinger.
Fasaden er i dag vernet av Riksantikvaren.

Singsaker Studenterhjem har de siste årene hatt en rekke vannlekkasjer rundt vinduene, spesielt under vinterhalvåret. Tilstanden på takrennene er generelt dårlige, og p.g.a. setninger i grunnen har flere av takrennene feil fall. I perioder med stor snøsmelting blir vannet da ledet ned langs veggene og forårsaker vannskader på rommene.

I mail av august 2009 bekrefter byantikvaren at Singsaker Sudenterhjem er klassifisert som antikvarisk verdifull bygning som de vurderer å høyne til klasse B – høy antikvarisk verdi, grunnet i det bygningsmessige samt det historiske. Han anbefaler tiltaket for tilskudd fra Kulturminnefondet. Byantikvaren godkjenner også de planlagte arbeidene.

http://studenterhjem.singsaker.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss