Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1170 Gammelbutikken på Eggum - restaurering.

fikk av Stiftelsen UNI i desember 2009 innvilget kr. 75.000 til restaurering av Gammelbutikken på Eggum tilbake til stil fra 1875.

Helena Jenny Eggvin og Liv-Marit Eggvin eier et bygdetun i Lofoten fra midten av 1800-tallet, bestående av fembøringsnaust, trandamperi, rorbu og en butikk/posthus fra 1875.

Visjonen er å gjøre butikken og posthuset på Eggum til et levende kulturminne til glede for tilreisende og fastboende. Målet er å restaurere butikken tilbake til sin opprinnelige stil fra 1875, for deretter at bygget skal driftes som et kulturminne for allmennheten.

Tunet utgjør en sentral del av bygningsmiljøet på Eggum, som i seg selv er særegent. Vestvågøy kommune uttaler bl.a.: ” Det er av stor lokal verdi at butikken settes i stand, og at opprinnelig fasade tilbakeføres. At bygningen ligger i et område som er av nasjonal verdi, gjør at vi som kommune ønsker å bistå i prosessen med å søke om midler til restaurering.”

Prosjektet er samordnet med kommunens planer og strategier for kulturell ivaretakelse og verdiskapning, og området står oppført i ”Masterplan for Lofoten mot 2015”. Eggum er dessuten klassifisert som ett av 10 områder i Lofoten som er turistenes viktigste møter med natur.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss