Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1183 Kirkens Bymisjon Tromsø - Parkgata 22 - prosjekt Mørkeloftet

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 250.000 til Prosjekt Mørkeloftet: Gjøre loftet tilgjengelig for bymisjonsaktiviteter.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Tromsø har til formål, i samarbeid med Den norske kirke, å fremme tiltak som bidrar til å virkeliggjøre Kirkens oppdrag med særlig henblikk på vanskeligstilte grupper i samfunnet.

Kirkens Bymisjon i Tromsø kjøpte huset i Parkgata 22 fra 1881, i 2002. Tilstanden på huset er forsøkt ivaretatt på en god måte siden overtakelse, med bl.a. økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI.

Kontorfellesskap er pusset opp, gammelt kjøkken er revet og erstattet med nytt, huset er malt utvendig og grunnmur reparert. Parkeringplassen er blitt asfaltert.

På mørkeloftet er det i dag ingen bruk selv om det er stort behov for mer plass. Arealet er helt ubenyttet. Øvrige lokaler i Parkgata 22 er godt utnyttet og huset er et kjærkomment værested for gjester og frivillige som oppsøker Bymisjonen.

På denne bakgrunn gikk man inn for å tilgjengeliggjøre og istandsette ”Mørkeloftet”. Frivillige ble kontaktet og mange stilte opp for å utføre gratis dugnadsarbeid.

Imidlertid viste det seg at loftet besto av søyler og stag som holder taket oppe, og det er ikke tilrådelig å gjøre noe her uten fagfolk.

http://www.bymisjon.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss