Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1252 Gamle Ormelet - Tjøme Kunst og Kultursenter - brannsikring og overrislingsanlegg.

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til overrislingsanlegg ved Gamle Ormelet.

Gamle Ormelet er en bevaringsverdig trebygning der den eldste delen er fra rundt 1840. Hovedhuset er bygget før århundreskiftet og påbygget rundet 1930; og er SEFRAK registrert.

Fra å være et sagnomsust pensjonat og danselokale, ble Gamle Ormelet i 1991 restaurert og omgjort til et kultursenter. Ormelet er svært godt egnet for intime konserter og galleriet viser hvert år en stor kollektiv utstilling med landets mest profilerte billedkunstnere. De siste tre årene har også utenlandske utstillere vært representert.

Etter 19 års drift er det et ønske om å utvikle Gamle Ormelet til en aktivitets- og kulturarena til bruk gjennom hele året. Slik bygget er i dag er det meget mangelfullt m.h.t. brannvern og økt benyttelse innebærer også en økende fare for brann.

Hittil har man mottatt lite midler til bevaring, kun kr. 10.000 utskifting av vinduer i 1998.

Tjøme kommune har i dag ikke et kulturhus, og med et mer oppgradert bygg vil Ormelet kunne samarbeide med kommunen og tilby ulike kulturarrangementer samt prosjekter innen den kulturelle skolesekken.

Gamle Ormelet legger mye arbeid og ressurser i markedsføringen av kulturprogrammet og har et svært spennende publikum.

Vestfold Fylkeskommune fastslår at miljøet som en helhet må anses å ha middels vernverdi men det bør gjøres en nærmere vurdering av dette. Imidlertid, siden den eldste bygningen er fra før 1840 og sorterer under kulturminner tilknyttet kystmiljø anbefales det å søke om støtte til planlagte restaureringstiltak.

Fra Norsk Kulturminnefond er det gitt tilbakemelding om at det omsøkte objektet faller innenfor virkeområdet for Kulturminnefondet, mens deler av tiltakene som overrislingsanlegg, etterisolering etc. faller utenfor.

http://www.gamleormelet.no/index.html

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss