Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1363 Stiftelsen Losskøyta Ryvingen av 1918 – Ny motor for Ryvingen

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til ny motor for Losskøyta Ryvingen.

Stiftelsen Losskøyta Ryvingen er en ideell stiftelse med formål å drive og vedlikeholde Losskøyta Ryvingen. De siste 15 årene har dette blitt organisert gjennom foreningen Ryvingens Venner, som består av alle brukerne av båten. Stiftelsen har ansvaret for driften, mens venneforeningen organiserer daglig drift.

Erfaringer viser at Ryvingen som båt og historiebærer blir best vedlikeholdt og videreført gjennom bruk og tilhørende engasjement.

Høsten 2010 fikk Ryvingen status som verneverdig hos Riksantikvaren og er dermed over i en ny fase av et langt og innholdsrikt liv.

Ryvingen er i god stand som følge av omfattende rehabiliteringsarbeid på Risør trebåt byggeri vinteren 86/87. Nå trengs imidlertid oppgraderinger som går utover normal drift. En lekkasje på motoren med påfølgende reparasjoner førte til at nesten all inntekt for 2010 falt bort.

Motoren er en vesentlig del av en pågående rehabilitering av L/S Ryvingen. Norsk Kulturminnefond har gitt støtte til prosjektet, men midlene er øremerket dekk og interiør.

http://ryvingen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss