Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1384 Nutheim Gjestgiveri - Brannvarsling og vannforsyning

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til brannvarsling og vannforsyning på Nutheim

Nutheim Gjestgiveri er et lite familiedrevet trehotell i hjertet av Telemark, med lang tradisjon for å ta i mot veifarende til servering og overnatting.
Nutheim har vært i familiens eie siden 1917 og blir nå drevet av billedkunstneren Ellen Grøstad Barstad og hennes datter. Nutheim har 15 rom, derav 7 på gjestgiveriet og 8 i anneks, med til sammen 32 senger, fordelt på fem enheter. Gjestgiveriet er oppe hver dag i sommerhalvåret fra påske, men holder oppe hele året i forbindelse med kurs- og konferanser og andre lukkede arrangement.

Nutheim Gjestgiveri består av flere hus. Nedenfor selve gjestgiveriet, ligger prestegårdstunet, en samling gamle bygninger fra området. Her ligger den ca. 500 år gamle prestegården fra Hjartdal, som ble flyttet til Nutheim i 1963 av Erlend Grøstad. Bygningen er restaurert og tilbakeført til før 1863 da den ennå var prestebolig. Erlend Grøstads arbeid med samling, bevaring og restaurering av gamle bygninger, skjedde i en periode der mye ellers ble forkastet og ødelagt. I tunet ligger det foruten 2 atelier, to gamle bygg, et bur og et loft, som også er flyttet hit av Erlend Grøstad.

Erlend Grøstad har fått Seljord kommunes kulturpris, kongens fortjenestemedalje i gull og Telemarks fylkeskulturpris for sitt arbeid med å føre videre og skape norsk kunst. Nutheim er inne i en fase der man arbeider med strategier for å sikre bærekraftig drift fremover, og det omsøkte prosjektet vil være et ledd i sikringen av Nutheim som reiselivsaktør, kunstinstitusjon og formidler av kunst og kulturhistorie.

Fra 2011 er Nutheim valgt ut av Innovasjon Norge til å være en av 15 prosjektdeltakere i “Håndplukket”. “Håndplukket” er et nettverksprosjekt for særegne og annerledes kurs- og konferansesteder.

Det omsøkte prosjektet er:

1) Å utvide brannvarslingsanlegget på Nutheim Gjestgiveri ved å installere anlegg i alle bygninger samt å etablere en ny brannvarsling sentral for disse.

2) Å grave ned et vannforsyningsrør mellom driftsbygningene som innebærer graving av en til sammen 215 m grøft.

http://www.nutheim.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss