Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1522 Sjømilitære Samfund - ombygging av sprinkleranlegg

fikk på styremøte 7. februar 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 øremerket ombygging av sprinkleranlegg i forbindelse med rehabilitering av "Kongesalen"

Foreningen Sjømilitære Samfund ble stiftet i Stavern i 1835, og er en ideell og partipolitisk – nøytral forening med formål å virke for Sjøforsvarets tarv og utvikling. Etter at Marinen flyttet fra Stavern med sin hovedbase til Horten i perioden 1850-1860 ble Samfundsbygningen bygget på Karljohansvern i 1883, og har siden da vært Hortens «storstue» og en kulturhistorisk skatt som det nå vektlegges å ivareta på en best mulig måte.

Samfundsbygningen har, etter at Sjøforsvaret flyttet sin hovedbase til Bergen i 1962, blitt drevet av eget vertskap som et bevertningssted for allmenn benyttelse, med festlokaler og 8 rom for hotelldrift.

Bygningen som er i sveitserstil ble ombygget i 1905 til nåværende utseende og har pr. i dag status som verneverdig klasse 1. Foreningen Sjømilitære Samfund har gjennom de siste femten årene investert betydelige beløp i oppgraderingen av Samfundsbygningen. I 1993 ble den fullrenovert utvendig, og for dette tildelt Horten kommunes miljøpris.

En omfattende rehabilitering av bygningens festsal, omtalt som «Kongesalen» gjenstår nå å utføre. Det er blitt foretatt en kulturhistorisk forundersøkelse av NIKU, som vil være den sentral dokumentasjonen for gjennomføring av dette prosjektet.

http://www.sms1835.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss