Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1827 Fredrik Ivarsen - brannvarslingsanlegg

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 40.000 til brannvarslingsanlegg i bryggeeiendommen Nedre Bakklandet 8 i Trondheim

Nedre Bakklandet 8 består av to bygninger, en forgård og bakgård (bryggen), som er sammenhengende med et indre tun. Eiendommen ligger ved Nidelva, i umiddelbar nærhet av Trondheims landemerke Gamle Bybro. Bygningsmiljøet er regulert til bevaring. Bakgården/bryggen er klassifisert som høy antikvarisk verdi, klasse B, mens forgården er klassifisert med klasse C. Bryggen har tidligere vært brukt som lager/pakkhus, men har ikke inneholdt kommersiell virksomhet på minst 30 år, noe vedlikeholdet av bygget er svært preget av.

Brit Elin og Fredrik Ivarsen ønsker som privatpersoner å bevare og rehabilitere bygningene og har allerede rehabilitert deler av bygningsmassen for egne midler. Det er imidlertid et ønske å få støtte til ett brannvarslingsanlegg, påkrevd av Trondheim kommune og Trondheim brann og redningstjeneste. Eiendommen er en fremtredende del av Trondheims bryggerekke.

Et brannvarslingsanlegg med direkte varsling til brannvesen/alarmsentral er viktig, ikke bare for denne eiendommen, men også med tanke på de tilliggende bryggeeiendommene og den øvrige trehusbebyggelsen på Bakklandet.

Den foretrukne løsningen er valgt i samråd med brannteknisk rådgiver og etter veiledning fra Trondheim brann og redningstjeneste.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss