Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2123 Norsk Maritimt Museum - Sikringsprosjekt fase II

fikk på styremøte 24. april 2014 i Stiftelsen UNI kr. 1.000.000 til sikringsprosjekt fase II ved Norsk Maritimt Museum

Stiftelsen Norsk Sjøfartsmuseum / Norsk Maritimt Museum eier museumsbygningen på Bygdøynes i Oslo. Bygget ble reist i fem byggetrinn fra 1958 til 2000 og har en samlet gulvflate på ca. 13.000 kvm. Bygget er oppført på Byantikvarens «gule liste» med restriksjoner for endringer. Bygget står utsatt til for vær og vind og har opparbeidet seg et stort vedlikeholdsetterslep med behov for betydelige investeringer, inkl. innvendig sikring, da dagens sikringssystem er basert på nøkler og tillit.

Museet forvalter betydelige kulturminner og samlinger fra skipsfartens spede begynnelse og frem til i dag, og oppbevarer uerstattelige verdier fra Norges maritime historie med bibliotek, utstillinger av båter og båt modeller; verdier som ikke kan erstattes gjennom forsikrings-oppgjør. Magasinene inneholder bl.a. originale tegninger fra norske båtkonstruktører og båtbyggere og museet besitter en betydelig samling av maritime motiver i tillegg til dokumenter som originale skipsjournaler, loggbøker m.m.

I 2014 fyller museet 100 år og det arbeides med en større fornyelsesprosess slik at museet kan fremtre oppgradert i jubileumsåret. Det forventes derfor økt interesse for utstillinger med økt besøk og aktivitet.

Ved gjennomgang av bygget i 2010 ble det avdekket betydelige svakheter i sikringssystem-ene og det ble vedtatt en sikringsplan for det sikringsarbeidet som man nå er i gang med. Av planene gjenstår sikring mot innbrudd og sikring mot uvedkommende i samlingene på tider hvor museet er avsteng.
Prosjektet er kostnadsført med kr. 3.267.302 og det er innvilget kr. 1.710.000 fra Norsk Kulturråd.

Liten mulighet til egenfinansiering på det omsøkte sikringsarbeidet må sees i sammenheng med den store fornyelsesprosessen som museet står oppe i tillegg til fasaderehabilitering og sikring.

http://www.marmuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss