Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2192 Kaupanger Hovedgård - Elektrisk anlegg i Drengestuen

fikk på styremøte 5. juni 2014 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til utbedring av det elektriske anlegget i Drengestuen ved Kaupanger Hovedgård

Kaupanger Hovedgård har vært i familien Knagenhjelm’s eie siden 1710. Den nåværende hovedbygning ble bygget i 1851 etter en brann i 1840. Hovedbygningen blir betraktet som ett av de ypperste byggverk i tre fra sin periode i Norge, og ble i september 2001, sammen med en rekke bygninger, satte inn i en større fredningsprosess. Blant disse er altså både Kaupanger Hovedgård samt Kaupanger Stavkirke fra ca. 1190.

Kaupanger Hovedgård har også tidligere fått støtte fra stiftelsen UNI. Bidragene har vært til stor hjelp i arbeidet med å sikre de kulturhistoriske verdier på Kaupanger Hovedgård.

Den omfattende og katastrofale brannen i Lærdal i januar har gitt en vekker på Kaupanger Hovedgård. De fredete bygningene her ligger ikke langt fra Kaupanger Stavkirke, og en større brann på Kaupanger Hovedgård vil under ugunstige forhold kunne bety en reell fare for Stavkirken. Selv med et meget effektivt brannvern, ligger Sogndal Brannstasjon likevel 13 km. unna.

Drengestuen er bygget i 1941 men fredet i likhet med de andre bygningene, og har bl.a. vært brukt som gårdsbestyrerbolig for Kaupanger Hovedgård og som feriebolig for familien. Vi ønsker å sette den i (elektrisk) forskriftsmessig stand, og på den måten fortsette det arbeidet vi har gjort med det elektriske anlegg i Hovedbygningen og i Sauefjøsen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss