Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2196 Anne Sauge - Restaurering av to uthus på Laberg

fikk på styremøte 21. august 2014 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til total restaurering av to uthus på Laberg.

Eiendommen på Laberg er på 700 mål, og bebyggelsen som tilhører eiendommen består av et hovedhus, bygget på begynnelsen av 1900 tallet, en ny garasje og to gamle uthus. Arvid Sauge kjøpte gården i 1970 av Sofie Kristine Kjøterøe Laberg som var søster til Mikael Laberg,(en stortingsmann for Høyre i flere år.) Anne Sauge overtok eiendommen i 1990 etter sin far.

I 1975 var Fylkeskonservatoren i Troms på befaring, og gjorde en vurdering av våningshus og uthus. Etter hans anbefaling ble det foretatt en delvis forbedring av uthusene for å «berge» dem. Senere har det blitt gjort helt enkelt vedlikehold for å holde dem stående.

Det søkes om støtte til å restaurere to uthus som er bygget på slutten/ midten av 1800-tallet. Uthusene er privat eid, og tåler ikke å stå særlig lengre i den tilstand som de er i nå, de har i det siste blitt mer skjeve, og steinmurene siger.

Det er planlagt at Nord Norsk Fartøyvernsenter skal foreta restaureringen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss