Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2281 Miljøvernprisen 2014 - Bærekraftige liv på Landås

ble i styremøte 21. oktober 2014 tildelt Bærekraftige liv på Landås med kr. 300.000. Prisen ble overrakt Liv Karin Lund Thomassen fra Bærekraftige liv på Landås i forbindelse med Stiftelsen UNIs styremøte i desember

Paul Manger, styreleder i Stiftelsen UNI, begrunnet tildelingen med blant annet følgende:

Bærekraftige liv (BL) er en bevegelse som startet på Landås i 2008 og som siden da har arbeidet for å motivere og fremme et miljømessig bærekraftig hverdagsliv i det lokal handlingsrommet. BLs arrangementer og prosjekter kjennetegnes ved at de skaper økt livskvalitet og redusert økologisk fotavtrykk. Et unikt nettverk av engasjerte beboere er bygget opp gjennom konkrete prosjekter, temagrupper og ulike arrangementer der man finner lokale svar på globale utfordringer.

BL har laget en modell for lokalsamfunnsutvikling som har blitt et referanseprosjekt, som vekker interesse hos politikere, presse, forskere og næringsliv. En rekke andre lokalsamfunn har latt seg inspirere til å starte opp etter samme modell (høsten 2014 er 12 nabolag i gang).

Norge har lang og god tradisjon for å være organisert i frivillige lag og foreninger. BL jobber i dette sivilsamfunnsfeltet, men kraften og energien som ser ut til å ligge i å invitere i et nabolag gir nye muligheter. Med BL modellen møter man like gjerne folk som primært vil bli mer kjent med naboen, som de menneskene som er opptatt av klima og forbruk. Denne måten å jobbe i sivilsamfunnet når andre målgrupper enn f.eks miljøorganisasjonene, og har fått god oppmerksomhet i flere forskermiljøer. BL samarbeider nå med to faginstitusjoner.
Bevegelsen er medlem av det internasjonale Transition nettverket, som eksperimenterer i lokalsamfunn over hele verden for å finne nye, smarte svar på gamle spørsmål.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss