Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2407 Karoline Finstad Vold - Brannsikring av sidebygning på Nedre Røhne

fikk på styremøte 23. april 2015 i Stiftelsen UNI kr. 29.850 til brannsikringstiltak på Røhne Nedre

Karoline og Erling Vold er eiere av Røhne Nedre i Stange kommune der de har avdekket og restaurert unike vegg- og takdekorasjoner i den gamle hovedbygningen på gården. Restaurering av huset har pågått i flere år og de har lagt ned store ressurser.

Salen der tak og vegger ble i malt i 1850 sto ferdig restaurert i mai 2014. Det tas her imot gjester i grupper for omvisning og en kulturhistorisk opplevelse med matservering i det gamle huset der den eldste delen er fra 1600-tallet.

Både tak- og veggdekorasjonene er helt spesielle, og det finnes visstnok ikke maken hverken i Norge eller i Sverige. I 2013 fikk Vold Stange kommunes kulturvernpris for arbeidet. Det er store verdier de har hånd om for en periode i gårdens historie, og de søker derfor om støtte til å installere brannvarsling i huset.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss