Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2733 Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus - Utbedring av taklekkasje på Vøienvolden Gård

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 350.000 til utbedring av taklekkasjer i Drengestuen ved Vøienvolden gård

Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus forvalter eiendommen Vøienvolden gård, Oslos mest komplette og best bevarte løkkeanlegg. Gården ble vedtaksfredet av Riksantikvaren i 1941 og stadfestet og presisert ved Riksantikvarens frednings¬gjennomgang i 2012.

Det er 6 bygninger med høy bevaringsverdi på eiendommen og avdelingen har sitt kontor i hovedhusets sidefløy. Anlegget er i aktiv bruk, særlig til arrangementer. Eiendommen besøkes av 10.000 mennesker i året, og om sommeren er hagen og tunet et yndet rekreasjonsområde for bydelens beboere.

På Vøienvolden gård ble det i høst oppdaget to taklekkasjer i Drengestuen. Omfanget av vanninntrengingen var stort, og det ble igangsatt midlertidig sikring av taket for å hindre ny vanninntrenging.

http://www.fortidsminneforeningen.no/oa/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss