Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2893 Stine Sofies Stiftelse - Ungdomsområdet med bibliotek

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 415.000 til etablering av et ungdomsområde med bibliotek ved Stine Sofie Senteret

Stine Sofies Stiftelse ble opprettet i kjølvannet av de tragiske barnedrapene i Baneheia våren 2000, hvor Stine Sofie på 8 år og Lena på 10 år ble voldtatt og drept. Stiftelsen ble opprettet av Stine Sofie sin mor, Ada Sofie Austegard og Bente Bergset. Siden oppstarten har stiftelsen arbeidet for en barndom uten vold ved å forebygge og avdekke vold og seksuelle overgrep, ivareta voldsutsatte barn og deres pårørende, samt påvirke myndighetene for å styrke rettssikkerheten i vold og overgrepssaker.

Stiftelsen har arbeidet med etableringen av Stine Sofie Senteret siden 2011, en prosess som hele tiden har vært faglig forankret. Kompetansesentret er avgjørende for at kvaliteten på senteret skal bli optimal. Stine Sofie Senteret er et mestringssenter for voldsutsatte barn og unge, deres trygge omsorgspersoner, samt søsken. Stine Sofie Senteret blir det første av sitt slag i verden. Senteret ligger i Grimstad kommune og tilbyr seks dagers kursopphold med fokus på mestring og glede for hele familien. Viktigst av alt er at barn som har opplevd vold eller seksuelle overgrep får en uke med glede og latter!

Stine Sofie Senteret skal samle voldsutsatte barn og unge fra hele Norge til mestringskurs. Senteret skal tilrettelegges for barn og unge. For de litt eldre barna skal det etableres et eget ungdomsområde, sammen med et bibliotek. Her kan barna oppholde seg i fellesskap med bøker og spill.

http://stinesofiesstiftelse.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss